Diş Hekimliği, Diş Bakımı ve Hizmetleri
Koşuyolu veteriner olarak hizmetlerimiz arasında evcil hayvanlarımızın ağız ve diş sağlıkları konusunda destek olmak bulunmaktadır. Bundan dolayı Veteriner diş hekimliği hizmetimizde çalışan veteriner hekim kadromuz sizlerin kedi ve köpekleri için gerekli tüm özeni gösterecek deneyim ve bilgiye sahiptir.
Kedi ve köpek gibi evcil hayvanların büyük bir kısmında 2 yaşından sonda çeşitli hastalıklar meydana gelmeye başlar. Bunların başında en sık rastlanan diş taşları ve daha ileri evrelerde ise diş eti çekilmeleri, diş çürümesi veya diş kayıpları görülmektedir. Ayrıca dişlerde meydana gelen sistemik enfeksiyonlar birçok hastalığa da sebep olmaktadır. Minik dostlarımızın dişlerinde meydana gelen diş taşlarının diş etlerine ve dış katmana zarar vermeyen aletler yardımıyla hijyenik ortamda uzman hekimlerimiz tarafında yapılmaktadır. Evcil hayvanlarımızın dişleri temizlendikten sonra ihtiyaç ve isteğe göre özel cihazlar yardımıyla parlatma ve diş temizleme işlemleri uzman veterinerlerimizce yapılmaktadır.
Veteriner Diş Hekimliğine İhtiyaç Duyulan Uygulama Alanları
Ağız Kokusu ve Diş Hastalıkları
Eğer 2 yaş ve üzeri bir evcil hayvana sahipseniz genellikle metabolik rahatsızlıklar ve hastalıklara bağlı olarak diş ve ağız kokusu gibi şikayetler yaşanabilir. Burada bilinmesi gereken en önemli durum ağız kokularının ağız içinde meydana gelen bir rahatsızlıktan olabileceği gibi sistemik enfeksiyondan bir rahatsızlıktan kaynaklanabilir. Acıbadem veteriner olarak minik dostlarımızın bu gibi rahatsızlıklarında en kısa zamanda ziyaret edilmesini önemli buluyoruz.
Kalıcı veya Süt dişler
Evcil hayvanlar İnsanlar gibi doğduklarında dişsiz olarak doğarlar. 2 ile 4 haftalık iken Köpek yavrularında 28, kedi yavrularında 26 diş çıkar. Süt dişlerinin oluşması ve dizilişleri de oldukça önemlidir. Genellikle dökülmeyen süt dişleri kalıcı dişlerin düzenli dizilmesini önler ve bundan dolayı da çene sorunlarına yol açar. Bundan dolayı Süt ve kalıcı dişler evcil hayvanlarımızın sağlık ve sindirim durumunu etkilemektedir.
Diş Kırılmaları
Genellikle kedi ve köpekler de dalaşma, kemik, taş gibi sert maddeleri kemirmeleri sonucunda diş kırılması meydana gelir. Dişler de meydana gelen kırılmalar da hasarların boyutuna göre kırılan bölgenin dolgu ile doldurulması veya dişin çekilmesi işlemleri yapılmaktadır.
Evde Diş Bakımı Nasıl Yapılmaktadır?
Evcil hayvanlarımızdan olan köpek ve kediler de diş kontrollerini yaparken yumuşak ve özel kıllara sahip fırça kullanılması gerekmektedir. Hafta da bir veya iki kez fırçalama yeterli olmaktadır. Kedi köpek diş fırçası dişlerde oluşan diş tartarların önlenmesinde oldukça etkilidir. Ayrıca veteriner hekimlerimizin önerdiği antiseptik solüsyonları pamuk yardımıyla diş etlerine uygulayabilirsiniz.
Üsküdar veteriner de öncelikle evcil hayvanlarının ağzını veya dişlerini kontrol etmektedir. Bakım gerektiren durumlarında ihtiyaçlarını veterinerlerimiz karşılamaktadır.
Evcil hayvanlarınız da en çok dikkat edilmesi gereken durumlardan birisi de diş hastalıklarıdır. Eğer kedi ve köpeğinizin diş etleri kızarık veya ağzı kokuyorsa size en yakın veteriner hekime danışmalısınız. Evcil ve minik dostlarımıza ait bütün ihtiyaçlarınızı karşılamak amacıyla bizlere ulaşarak diş bakımı ve her türlü hizmetlerimizden faydalanabilirsiniz.
“Halsiz şekilde birkaç gündür yatan köpeğim için endişelenip Vet216 ya götürdüm. Soğukkanlılık ve bilgili doktor sayesinde köpeğim şuanda eskisi koşmaya ve oynamaya başladı. TEŞEKKÜR EDERİM :)”
“Yol üzerinde gördüğüm bakımsız bir köpeği hem kontrollerini yaptırmak için hem de sağlıklı olması için kliniğe götürdüm. İyi yürekli insanlar çalışanlar. Tavsiye ederim. Pandemi sürecini gerçekten benimseyen bir klinik. Alınan önlemler harika. ”
Sıkça Sorulan Sorular
Sıkça yaşanılan problemler ve yanlış bilinen doğruları sizin için derledik.