Kan ve İdrar Tahlili
Evcil hayvanlarda da idrar yolu enfeksiyonları başta olmak üzere diğer rahatsızlıklar görülebilir. İdrar kesesi, üretra gibi organların bakteriyel, virüs gibi etmenlere göre iltihap kapmasıyla oluşmaktadır. Örneğin; kediler köpekler kadar su tüketemediğinden idrarları genelde daha yoğun olmaktadır. Erkek kediler kısırlaştırma yapıldıktan sonra idrar yolu enfeksiyon rahatsızlıklarına karşı daha duyarlı olurlar yani daha kolay yakalanabilir hale gelirler. Kliniğimizde hızlı test kitleri ile bu tarz hastalıkları kısa sürede öğrenebiliriz.
Evcil hayvanlarımızda görülen kanlı idrar yapma, ağrılı idrar yapma, evde tuvalet yapması gereken yerler dışında da idrar yapma gibi sorunlar varsa biyokimya cihazı kullanarak kısa sürede bunlara neden olduğunu öğrenebilirsiniz.
Hayvanlarımızda tıpkı insanlarda olduğu gibi hastalık öncesi pek çok belirti göstermektedir. Evcil hayvanlarını sıkı takip eden hayvan dostları bu belirtileri görür görmez kliniklerimize başvuru yapmaktadır. İdrar tahlil cihazı kullanarak kısa sürede evcil hayvanınızdaki sorunu tespit eden veteriner hekimlerimiz ile hemen tedavi sürecine geçebilirsiniz.
Evcil Hayvanlar Neden Hastalanır?
Evcil hayvanlarımızı korumak ve daha sağlıklı bir şekilde hayatlarını sürdürmelerini sağlamak adına bazı işlemler yaparız. Bunlardan biri kısırlaştırma tedavileridir. Ancak kısırlaştırma tedavileri sonrası hayvanların idrar ph’larında oluşan değişiklikler virüs ve bakterilere karşı daha duyarsız hale onları getirmektedir. Yani evcil hayvanlarımızın vücutları bu mikroorganizma canlıların üremesine uygun hale gelir. Mikroskobik muayene sonucu evcil hayvanlarımızda görülen tüm hastalıklar kısa sürede teşhis edilebilmektedir. Veteriner hekimlerimiz muayene sonrası mikrobiyolojik tetkikler ile birlikte soruna bütüncül bir yaklaşım ile ele almaktadır. Kliniğimizde kullandığımız tüm ürünler dijital cihazlar olmakta ve son teknolojik cihazlar ile hizmetlerimizi sürdürmekteyiz.
Kedi ve Köpeklerde Hemogram
Kedi köpeklerde hemogram hayvanlarımızda bulunan hastalıkların teşhisi kolaylaştırmak ve tanıyı kolaylaştırmak için kullanılan bir yöntemdir. Veteriner hekim tarafından istenen bu tetkikler kan tahlili, röntgen, MR, mikrobik ve mikrobiyolojik muayene ve tetkiklerden oluşmaktadır. Pet kan tahlili ile kan hücre sayıları ve şekillerindeki değişmeler dakikalar içerisinde görülmektedir. Hayvanlarda kan kayıpları sorunları, bağışıklık problemleri, kansızlık gibi birçok sorun hakkında hekime detaylı bilgi vermektedir.
Hemogram cihazı kullanılarak kedi köpeklerde kan sayımı da yapılmaktadır. Kan sayımlarının ardından normal dışı bir değer varsa kedilerin ve köpeklerin yaşadığı soruna göre tedavisine geçilmektedir.
Veteriner hekimlerimizin kullandığı teknolojik cihazlardan biri de santrifüj cihazı olmaktadır. Bu cihaz kullanılarak önemli derecede olan farklı maddelerin yer çekimlerine göre ayrımını kısa sürede hızlandırarak yapmaya yaramaktadır.
Koşuyolu kan ve idrar tahlili ile kedi ve köpeklerde bulunan tüm rahatsızlıklar kısa sürede ortaya çıkmakta ve hastalığı iyileştirmek için hemen tedavi ve ilaç yöntemleri kullanılmaktadır. Kliniğimizde idrar tahlil ve kan sayımı cihazları uzman hekimler tarafından kullanılmaktadır. Ayrıca reflektans fotometrei yöntemleri de kullanılarak idrarlarda görülen ürobilinojen, bilirubin, özgül ağırlık, protein, lökpsit, nitrit,pH, glukoz kan sayım tespitleri yapılmaktadır. Randevu ve ayrıntılı bilgi için hemen iletişim numaralarımızı kullanarak arayınız.
“Halsiz şekilde birkaç gündür yatan köpeğim için endişelenip Vet216 ya götürdüm. Soğukkanlılık ve bilgili doktor sayesinde köpeğim şuanda eskisi koşmaya ve oynamaya başladı. TEŞEKKÜR EDERİM :)”
“Yol üzerinde gördüğüm bakımsız bir köpeği hem kontrollerini yaptırmak için hem de sağlıklı olması için kliniğe götürdüm. İyi yürekli insanlar çalışanlar. Tavsiye ederim. Pandemi sürecini gerçekten benimseyen bir klinik. Alınan önlemler harika. ”
Sıkça Sorulan Sorular
Sıkça yaşanılan problemler ve yanlış bilinen doğruları sizin için derledik.