Veteriner Dahiliye Hizmetleri
Veteriner terimi “veterinarius” Latince kelimesinin kökeninden türemiştir. Veterinarius kelimesi hayvan ile ilgili anlamına gelmektedir. Hem evimizde hem de doğada bulunan hayvan dostlarımızın bazı zamanlar yardıma ihtiyaçları oluyor. Bu durumda yaptığımız ilk şey açık veteriner bulup bir veteriner hekime dostumu götürmek olmaktadır. Veteriner hekimler dünyadaki en eski mesleklerden biridir. Savunmasız bir o kadar da masum dostlarımızı iyileşmelerini ve hayatlarına sağlıklı şekilde devam edebilmelerini sağlamak için veteriner hekimler dostlarımızı tedavi etmekle, hastalıklarına teşhis koymakla ve bunun takibini yapmakla yükümlüdürler. Veteriner hekimler cerrahi uygulama yapabilecek el yeteneklerine sahip olmalıdırlar. Empati sahibi ve sakin yapılı olmaları hayvan sahipleriyle ve hayvanlarla aralarının iyi olmasını sağlayacaktır. Problem çözebilme yetenekleri sayesinde uygun prosedürü uygulayıp hayvanlar için iyi bir tedavi süreci yönetmelidirler. Veteriner hekimler tanı koyabilmek için hasta dostlarımızın durumuna göre, kan ve idrar tahlilleri, radyografi, manyetik rezonans görüntüleme gibi testlerden yararlanırlar. Böylece tedavi süreci için kesin tanılar koyulup, daha kısa sürede hayvan dostlarımız iyileştirilebilir. Tedavi sürecinin daha hızlı olabilmesi ve dostumuzun daha az hasarla bu hastalığı atlatmasını sağlayabilmek açısından da erken teşhis önemli olmaktadır. Hayvan dostlarımızda herhangi bir problem fark ettiğimizde vakit geçirmeden bir veteriner hekime götürülmelidir. Koşuyolu veteriner kliniğimiz ihtiyacınız olduğu her zaman sizlere hizmet vermeye hazırdır.
Dahiliye Nedir?
Dahiliye nedir sorusu sorulduğunda hepimiz duraklarız ancak bu kelimeyle eş anlamlı olan iç hastalık terimi kullanıldığında ne olduğu konusunda az da olsa bilgi sahibi olduğumuzu görürüz. Veterinerlikte dahiliye, insanlar için dahiliyeden çok farklı bir konu değildir. Ancak oldukça geniş kapsamlıdır. Diğer adından da anlaşılacağı gibi iç hastalıklar yani dahiliye hizmeti hayvanların sindirim sistemi, dolaşım sistemi, lenfatik ve sinir sistemleri, deri, solunum sistemleri ile ilgili hastalıkların tespit edilmesini sağlamakta ve ardından uygun tedavi yöntemi ile hayvanları tedavi etme sürecini kapsamaktadır. İç hastalıkları klinik hizmeti kendi içinde ikiye ayrılmaktadır; küçük havyan kliniği ve büyük hayvan kliniği. Evimizde besleyebildiğimiz dostlarımız küçük hayvan kliniği grubuna girmektedir. Bu şekilde sınıflandırılmış olsa da iç hastalıkları hizmeti bütün hayvanları kapsamaktadır. Acıbadem veteriner kliniğimiz ve diğer kliniklerimizde tam teşekküllü dahiliye hizmetlerimiz mevcuttur.
İç hastalıkları hizmetinde hayvan dostlarımızda bulunan kan hastalıkları, kalp, böbrek, akciğer hastalıkları, romatizma, alerjik reaksiyonlar, enfeksiyon hastalıkları ve daha pek çok hastalık bulunmaktadır. Bunlar gibi hastalıkların ön incelemesinin yapılması için pek çok dahiliye ünitesi bulunmaktadır. Bu üniteler arasında Laboratuvar ünitesi, Görüntüleme ünitesi, Kardiyoloji ünitesi, Hospitalizasyon ünitesi, Enfeksizyöz hastalıklar ünitesi, muayene-tedavi ünitesi gibi pek ünite bulunmaktadır. Kliniğe getirilen her hayvan dostumuz için ilk önce yapılacak şey sahibinden hastalık geçmişi hakkında bilgi almaktır. Bu aşamadan sonra duruma göre tahliller uygulanır. Uygulanan tahliller ve tedavi yönteminin bütün aşamaları hayvan sahibine anlatılır.
Acil bir durumda hayvan dostumuzun veteriner hekime görünmesi gerekiyorsa, Üsküdar veteriner 7/24 verdikleri hizmetlerle sizler için hazır olacaklardır.
“Halsiz şekilde birkaç gündür yatan köpeğim için endişelenip Vet216 ya götürdüm. Soğukkanlılık ve bilgili doktor sayesinde köpeğim şuanda eskisi koşmaya ve oynamaya başladı. TEŞEKKÜR EDERİM :)”
“Yol üzerinde gördüğüm bakımsız bir köpeği hem kontrollerini yaptırmak için hem de sağlıklı olması için kliniğe götürdüm. İyi yürekli insanlar çalışanlar. Tavsiye ederim. Pandemi sürecini gerçekten benimseyen bir klinik. Alınan önlemler harika. ”
Sıkça Sorulan Sorular
Sıkça yaşanılan problemler ve yanlış bilinen doğruları sizin için derledik.