Yavru Kedi Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Hayatınızı bir kediyle paylaşmak hem siz hem de kediniz için harika bir deneyim olabilir. Kediler, insanlar gibi, arkadaşlığı severler ve sahiplerine büyük miktarda sevgi sunabilirler. Kedinizle sevgi dolu ve güçlü bir ilişki kurmanın büyük bir kısmı, onların fiziksel ve duygusal sağlıklarına özen gösterme sorumluluğunuz olduğunu anlamanızı içerir. Kediler zaman zaman rahatsızlanabilirler ancak kedinize özen göstererek bunun olma olasılığını önemli ölçüde azaltabilirsiniz. Yavru kedi bakımı ile ilgili herhangi bir tavsiyeye ihtiyacınız varsa veya kedinizin sağlığıyla ilgili endişeleriniz varsa, o zaman bir veteriner veya veteriner hemşiresinin size yardımcı olabileceği veteriner kliniğine başvurmalısınız.

 

 

Yavru Kedi Bakımı: 

Kedi doğum hizmetiBeslenme, Yavru kedilerin ortalama yetişkin kediden daha fazla kaloriye ihtiyacı vardır. Aslında, bir yavru kedinin ağırlığı, varlığının ilk birkaç haftasında iki katına, hatta üç katına çıkabilir. Yüksek kaliteli bir yavru kedi maması, genç bir kedinin ihtiyaçlarını karşılamak için daha yüksek kalori içerir. Çoğu yavru kedi, enerji gereksinimlerini karşılamak için günde üç ila dört öğün yemek yemeye ihtiyaç duyacaktır. Ayrıca yetişkin kedilere göre daha fazla proteine ​​ihtiyaçları vardır. Tercihen veterineriniz veya başka bir güvenilir kişi tarafından önerilen, güvenilir bir kaynaktan mama seçin. Çok küçük yavru kediler, diyetlerini desteklemek için biraz konserve mama ile beslenmelidir. Bunun nedeni, dişlerinin küçük olması ve kuru yiyecekleri iyi çiğneyememeleridir. Ne kadar besleneceği konusunda, genellikle kedinizin yaşına göre evcil hayvan maması etiketi yönergelerine uymanız önerilir. Genellikle kediler bir yaşına gelene kadar yavru kedi olarak kabul edilir. Bu noktaya kadar yavru kedi bakımı formülü ile beslenmeleri gerekir.

Yavru Kedi Bakımı: Tuvalet Eğitimi

Çoğu yetişkin kedi, doğal olarak kumlu, tanecikli bir yer arar. Ancak genç yavru kedilerin uygun kum alışkanlıklarını bulmak için biraz yardıma ihtiyacı olabilir. Yavru kedi bakımında tuvalet alışkanlığı kazandırırken yapabileceğiniz birkaç şey vardır. Doğumdan sonraki ilk birkaç hafta içinde anne kediler yavrularını tuvalet eğitimi için uyarır ve sonrasında onları temizlerler. Bu süre zarfında yavru kedilerin kum kabına ihtiyacı yoktur. Yavru kedi kumu kabı kullanarak yaklaşık 4 haftalıkken kedi kumu eğitimine başlayabilirsiniz. Daha büyük bir yavru kedi veya yetişkin bir kedi sahiplenirseniz, onları eve getirir getirmez tuvalet eğitimine başlayabilirsiniz. Kum kabının yerleşimi ve bulunabilirliği, yavru kedinizi kutuyu kullanmaya teşvik etmede kritik bir faktör olabilir. Kutuların hepsi aynı köşedeyse, birden fazla kedi için olumsuz sonuçlar doğurabilir.

Görünmelerini istemediğimiz için dolaplara ve köşelere kum kabını koymak cazip gelebilir, ancak bundan kaçınılmalıdır. Kedilerin de tuvalet zamanı sırasında köşeye sıkıştırılmış veya kapana kısılmış hissetmekten hoşlanmadığını unutmayın. Yavru kedinizin kum kabını, dikkatini dağıtacak birkaç şeyin olduğu bir yere kurun. Yavru kedinize kum kabının yerini göstermeyi ihmal etmeyin. Yavru kedinizi yavaşça kum kabına yerleştirin ve içgüdüsel olarak kumu tırmalamaya başlayabilir.

yavrukediveteriner

Her tuvaletinden sonra yavru kedinizin kum kabını temizlemeye çalışın. Yavru kedinizin eğitim sürecinde kutuya karşı bir isteksizlik geliştirmesini istemezsiniz. Bu nedenle yavru kedi bakımı süresi boyunca kabın sürekli olarak temiz ve havalandırılmış olduğundan emin olun. Yavru kediniz büyüdüğünde ve kum kabını sürekli olarak kullandığında, her gün temizlemeye özen göstermelisiniz. 

Evcil kedimize bakmak, itina gerektiren hassas bir noktadır. Bu nedenle güvenilir bir Veteriner Hekime başvurmak önemli ve dikkat edilmesi gereken konuların başında gelir. Sizler için 7/24 Açık Vet216 Koşuyolu Veterinerlik olarak evcil kendileriniz ilgili her konuda bilgi ve tedavi için bizinle irtibata geçmeniz için sizleri bekliyoruz. 

     İletişim https://vet216kosuyolu.com/